Herringtown Jazzband


Zondagmiddag 17 december 2017 speelt

Herringtown Jazzband

in Champ'Aubert

herringtown

In 1977 vond een groep muzikanten elkaar in dat Jazz-enthousiasme en noemde zich de Herringtown Jazzband. Dat deed recht aan Enkhuizen als Haringstad, duidelijk zichtbaar in het stadswapen, door drie gekroonde haringen. Door het gunstige Jazz-klimaat in Enkhuizen en ver daarbuiten werd het een vliegende start.
Al snel werd de band veel gevraagd in Binnen-, maar ook het Buitenland. Daarbij speelde zeker de snel stijgende roem van het Enkhuizer Festival en de vele bands die waren ontstaan een belangrijke rol.
In 1986 opende de band het Enkhuizer Festival zo succesvol, dat er een uitnodiging voor een tournee door de voormalige Sovjet Unie volgde. Dat tournee vond plaats in 1987, gevolgd door een tweede tournee in 1988. Daarbij traden wij op in Moskou, Leningrad en Tiblisi (Geörgie). Een fantastische ervaring, die nog steeds vaak besproken wordt niet alleen tussen de bandleden maar ook met de grote groep fans die toen mee was.
Verder was de band veel op tournee in vele Europesche landen en op festivals, zowel als looporkest als voor een uitzinnig publiek in grote zalen. Karakteristiek bij die optredens is de lekker swingende muziek met veel zang, enthousiast en met humor gebracht. Het repertoire is daardoor zeer afwisselend en aanstekelijk zowel voor de luisteraar als mee swinger.
Vaak gehoorde opmerkingen gaan dan ook over het lekker swingend en dansbaar repertoire maar vooral over het enthousiasme en plezier dat de band uitstraalt. Of zij nu op straat spelen of op grote festivals, plezier is de basis van iedereen in de band en dat willen zij aan het publiek doorgeven.

Rob van Bergen - Trompet/Vocals
Rowan Bijl - Banjo/Gitaar/Vocals
Ruud Danckaarts - String bass/ Slagwerk
Erwin Schoen - Klarinet/Saxofoon
Henk van der Veen - Trombone/Trompet
www.herringtownjazzband.nl

Aanvullende informatie

  • Datum optreden: Zondagmiddag 17 december 2017
  • Tijdstip optreden: Aanvangstijd 14.30 uur, zaal open 14.00 uur
  • Toegangsprijs: Toegangsprijs: € 12,50 per persoon, kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar.