NEW ORLEANS REVIVAL STOMPERS


Zondagmiddag 15 april 2018 speelt

NEW ORLEANS REVIVAL STOMPERS

in Champ'Aubert

n.o. revival stompers 

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren '40, '50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs.
Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme.
Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.
De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren '20 en '30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.
De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.
De band heeft inmiddels 2 CD's uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son , bij Eindhoven.

Bezetting:
Ronald Wildering -clarinet-saxen-zang-leider
Vincent van Elferen -trombone-zang
Emile van Pelt -piano-zang
Wouter Nouwens -banjo-gitaar
Paul Brandes -stringbas
Christ Vingerhoets -drums
www.neworleansrevivalstompers.nl 

Aanvullende informatie

  • Datum optreden: Zondagmiddag 15 april 2018
  • Tijdstip optreden: Aanvangstijd 14.30 uur, zaal open 14.00 uur
  • Toegangsprijs: Toegangsprijs: € 12,50 per persoon, kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar.
Meer in deze categorie: « WEST COAST JAZZ BAND