Jazz op de zondagmiddag

in een swingend Champ'Aubert

zondag 21 oktober 2018 om 14.30 uur speelt

THE MARDI GRASS JAZZ BAND - BELGIE

THE MARDI GRASS JAZZ BAND - BELGIE

De vruchtbare Dendermondse jazzbodem zorgde in de jaren tachtig, in het kielzog van de Honky Tonk Jazzclub, voor een aantal jazzbands waarvan The Mardi Gras JB meer dan waarschijnlijk de meest eigenzinnige is.
Van bij de start in 1983 was al duidelijk dat The Mardi Gras Jazzband zich zou onderscheiden door een apart repertoire met zowel “gevoelig-emotionele” als “hot-gespeelde” nummers.

“Old Style” is al die tijd en tot op heden het motto waarin lang vergeten nummers en verrassende thema’s worden gebracht. Hieruit blijkt dat de “New Orleans-jazz” veel meer is dan alleen de speelwijze van zwarte musici die in de jaren zestig en zeventig onze contreien aandeden.

Getuige hiervan het programma “Jinkin’ ‘Round Buddy Bolden” dat de band in 2011 samenstelde; een muzikale anekdote rond de eerste jazzmuzikant uit de geschiedenis.
Het begeleiden van Louis Ford, New Orleans klarinettist, tijdens de JazzBataklang van dat jaar te Dendermonde bleek en voltreffer.

 

Ondertussen is The Mardi Gras Jazzband reeds aan zijn tweede verovering van Nederland bezig. Een eerste was voor Goes, Breda, Gorinchem en Eindhoven. De tweede is volop aan de gang met in het hoge noorden Appingedam en Enkhuizen (Sgt Peppers JC), en in het centrum en zuiden Middelburg, Arnhem (Storyville JC en Jazz bij de Molen),Oss, Hoensbroek, Dongen. Domburg (Jazz by the Sea en Spiritual- & Gospelconcerten)

Vijf jaar vervulde The Mardi Gras Jazzband in de nineties de functie van “huisorkest” in de Dendermondse Honky Tonk Jazz Club, speelde op het Honky Tonk Jazzfestival en de legendarische jazzboottochten, en verbijsterde regelmatig het Europees publiek in de “Preservation Hall” Jazzclub te Elsene, Brussel.

De voorbije jaren schittert de band regelmatig in de Brusselse “Music Village Jazzclub” met sprankelende concerten.

Steeds spelen met eigen muzikanten, niet zoeken naar een consortium van gelijkgestelden, maar een “echte en hechte band” vormen, maakt dat THE MARDI GRAS JAZZBAND hun concerten zowel nummers uit de beginperiode, als “musts” en nieuwe titels met een herkenbaar geluid en speelwijze te gehore brengt.

 

De in 1994 in de Honky Tonk Jazzclub life opgenomen CD “Lookin’ Fo’ Marie Laveau” is niet meer beschikbaar doch kan beluisterd worden op de website van de band.

Bezetting
Michel Simons, trompet
“Papa” Paul Callebaut, trombone, vocal, leader
Jan “Magic” Coppieters, klarinet
Mattias “Fidgety” Hallin, banjo
Wim “Dix” Decommer, piano
Paul “Speedy” De Bock, bas
Marnix de Boom, drums

Website Jazzband: https://www.mardigrasjazzband.net

Aanvullende informatie

Datum optreden:  zondag 21 oktober 2018
Tijdstip optreden: aanvangstijd 14.30 uur, Zondagmiddag 21 oktober 2018 14.30 uur.
Toegangsprijs:  € 12,50 p.p.
Bijzonderheden: SEIZOENKAART € 80,00 sept. 2018 t/m.april 2019.
JAZZ OP ZONDAG MIDDAG CHAMP 'AUBERT
altijd de 3e zondag van de maand (sept. t/m. april)