Jazz op de zondagmiddag

in een swingend Champ'Aubert

zondag 19 januari 2020 om 14.30 uur speelt

Freetime Old Dixie Jassband

Freetime Old Dixie Jassband

Zondag 19 januari Jazz op de zondagmiddag
met Freetime Old Dixie Jass Band in Champ ‘Aubert Driebergen

In 1971 begon de Freetime, het oudste jazzorkest van Enkhuizen, met het maken van jazz muziek. Dit jaar vieren ze hun 38 jarig jubileum. Geassocieerd met blauwe blokjes shirts, hun eigen sound, trouwe fans in binnen en buitenland, het havenstadje Enkhuizen, een sousafonist die letterlijk een gat in de lucht springt, tours door heel Europa, menig anekdote en goede herinnering, en ga zo maar door. Na al die jaren zijn ze nog net zo levendig als toen ze begonnen, zodra zij op de bühne staan gaan alle remmen l Ondanks dat de formatie van de band veranderd is, zijn er in de loop der jaren twee dingen altijd het zelfde gebleven. Ten eerste de echte onderscheidende "Freetime" sound van hun muziek en ten tweede het meest voor de hand liggende: hun shirts. Mode in de tijd dat de band begon. De Freetime Old Dixie Jass Band is inmiddels bekend door hun eigen Freetime-sound en weten ze vele jazzliefhebbers om hun eigen vinger te winden.
De band heeft een enorme bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo's die karakteristiek zijn voor de band.
Een optreden van de Freetime is een reis door de jazz waarbij o.a. Ragtime's, Stomps, Latin stukken en de Blues de revue passeren.
Mede hierdoor is een optreden van deze band een afwisselende happening en trekt nog steeds volle zalen. Naast de vele optredens in het binnenland staan er elk jaar meerdere trips naar het buitenland in de agenda. Mis ze niet!

Jaap de Wit - Contrabas, Sousafoon
Piet de Wit - Banjo
Rob Vlam - Trombone
Pieter de Wit - Drums
Harm Hiligers - Clarinet.
Jos Reijnhout - Trompet

http://www.freetimeolddixiejassband.nl

Zaal open : 14.00 uur
Aanvangstijd : 14.30 uur
Toegangsprijs : € 12,50

Champ ‘Aubert
Boterbloem 1
3972 SB Driebergen
0343 514233
www.champaubert.nl

Aanvullende informatie

Datum optreden:  zondag 19 januari 2020
Tijdstip optreden: aanvangstijd 14.30 uur
delen op: